Avantaje pentru tinerii fermieri in perioada de finantare 2014 – 2020

sprijinul-pentru-tinerii-fermieri-cre-te-la-70-000-de-euroFata de perioada de 2007 -2013 tinerii care se instaleaza in mediul rural in perioada 2014 -2020 au mai multe avantaje:

1. In primul rand prima de instalare a tinerilor fermieri va fi de 70000 euro 100% neramburasabili,

2. Tinerii fermieri beneficiaza de un plus de 25% la subventia pe hectar in primii 5 ani de la instalare,

3. Tinerii care acceseaza fonduri europene in perioada 2014 – 2020 beneficiaza in plus de 10% finantare nerabursabile, fata de ceilalti beneficiari, pentru orice tip de  fonduri europene accesate.

Tinerii pot beneficia simultan de  cele 3 avantaje.

Asteptam cu interes aparitia pachetului de fonduri europene pentru perioada 2014 – 2020.

Sursa: Interviul Comisarului european pentru agricultura Dacian Ciolos la TVR1 in data de 30.06.2013

80 Responses to Avantaje pentru tinerii fermieri in perioada de finantare 2014 – 2020

 1. iordachi roxana spune:

  Buna ziua!va rog sa ma ajutati intr-o problema:avem 280 de ovine si caprine.Le-am declarat la primaria localitatii de care apartinem si vrem sa depunem o cerere de concesiunare de pasune dar nu avem facuta o asociatie,suntem persoane fizice.Am mai multe intrebari la care va rog sa imi raspundeti daca puteti:
  -pe ce perioada avem dreptul sa concesionam pasunea?
  -ce suprafata de pasune ar trebui sa ni se acorde la 280 de caprine si ovine?
  -ce suma trebuie sa platim pentru pasune pe cap de animal si pe baza caror criterii?
  -putem depune cerere pentru subventia pe pasune daca nu avem facuta asociatie?
  Daca puteti sa ma ajutati va rog sa imi postati si link-urile unde pot gasi articolele din lege pentru a putea sa le prezint mai departe la primarie!
  Am avut concesiunata pasune si anul trecut si pentru 250 de capete de ovine si caprine, cat am declarat,am primit aproximativ 18 hectare de pasune si am platit 2400 lei noi!Dar fiind primul an nu am stiut daca putem depune cerere pentru subventia pe pasune si nici cei de la primarie nu au venit sa se ingrijeasca de pasune!
  Anul asta vrem noi sa ne putem ocupa de ingrijirea pasunii dar am dori sa stim daca avem dreptul sa luam subventia daca suntem persoane fizice nu asociatie!
  Va multumesc!

 2. admin spune:

  Incepand cu anul 2014 puteti accesa fonduri pentru instalarea tanaurului fermier care sunt 100% neramburasbile. Din cate se pare in programarea 2014 – 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri se va da in jur de 60.000 euro. Referitor la firmele de consultanta nimeni nu poate sa garanteze aprobarea unui proiect dar va recomant sa colaborati cu firme care va cer toti banii sau cea mai mare parte din bani dupa aprobarea proiectului. Nu platiti proiecte care sunt declarate neconforme sau neeligibile.

 3. Ferdi spune:

  a comentat: Cand eram mic eram saarci, asa ca beam clor in loc de lapte. Imi dadea doica biberonul cu clor caldut si il beam mai repede decat un beduin mustacios.Cand au inceput sa-mi creasca dintisorii, inmuiam painea in clor si mancam cate un castron, si n-aveam nici pe dracu’. Nu tu toxina, nu tu moxina, nu tu kickboxina.Acuma, pentru mine, viata e ca raiul pe pamant. La cat clor baga jegosii in apa de la chiuveta, e ca si and as avea propriul meu izvor de lapte. 0 0

 4. Raluka spune:

  Si care sunt pasii de urmat pt a avea un proiect?as vrea sa incep dar nu stiu de unde si nici ce acte sunt necesare

 5. David spune:

  a comentat: cen spletae oricărei alerte cu alimente stă un interes, un exportator, un mogul alimentar (şi/sau de presă). De văzut cine va importa lapte! Din ăla verificat şi bun, evident! 0 0

 6. admin spune:

  In momentul de fata nu puteti decat sa va informati si sa asteptati lansarea pachetului de fonduri europene 2014 – 2020. Dupa aparatia ghidurilor si a procedurilor privind accesarea noilor fonduri europene trebuie sa luati legatura cu o firma de consultanta sa puneti la dispozitie documentele necesare intocmirii proiectului si mai departe firma de consultata face toata treaba.

 7. Ioan spune:

  ok va multumesc .

 8. admin spune:

  Buna ziua
  Daca aveti terenul necesar incepand cu jumatatea anului viitor, cand apar noile ghiduri pentru perioada de finanatare 2014 – 2020, puteti sa depuneti un proiect si sa obtineti fonduri pentru infiintarea livezii.

 9. Jessamhel spune:

  a comentat: Ma irentb ce vor mai inventa virusul neghinel din bobul de grau? Aici chiar ar lovi dur Romania, fiindca suntem mancatori industriali de produse de panificatie ! 0 0

 10. admin spune:

  Pentru a beneficia de fonduri pentru instalarea tanarului fermier trebuie sa aveti mutatie cu maxim un an inainte de depunerea proiectului. Da puteti sa achizitionati inclusiv teren dar pretul lui nu trebuie sa depaseasca un anumit procent din valoarea proiectului. Cel mai bine este sa asteptati aparitia noilor ghiduri si apoi sa faceti mutatia. Cel mai probabil la jumatatea anului viitor apar ghidurile aferente perioadei de finantare 2014 – 2020.

 11. Flor spune:

  My name is Cristian Bulbuc and I am the designer and maaegnr of the first Romanian aquaponics pilot plant, located in Bucharest.The website elaborating on the project is: . This web page was created merely for the Romanian people who are not English speakers.I am very interested in exchanging information with individuals involved in this domain.Sincerely yours,Cristian

 12. Esteban spune:

  A wonderful job. Super helpful inmntfarioo.

 13. Christian spune:

  a comentat: Rand pe rand , toate almneitele vor avea parte de promovare extrema gratuita, vor devenii vedete, ca nu mai au astia de la televiziunile mondene ce sa manance rahat ), pe langa interesele unor smecheri.. 0 0

 14. admin spune:

  Consultantii nostrii pot fi contactati la adresa de e-mail informatiicontac@gmail.com

 15. admin spune:

  Consultantii nostrii pot fi contactati la adresa de e-mail informatiicontac@gmail.com

 16. admin spune:

  Puteti sa o preluati si sa o extindeti dupa aparitia Ghidurilor de finantare aferente perioadei 2014 -2020.

 17. admin spune:

  Va sfatuiesc sa asteptati aparitia noilor Masuri si noilor Ghiduri aferente perioeadei 2014-2020 si apoi sa accesati fonduri care sa va ajute sa dezvoltati afacerea dumneavoastra.

 18. admin spune:

  In primul rand trebuie sa aveti declarate toate cele enumerate de dumneavoastra. Cel mai bine este sa va axati pe o anume activitate si sa depundeti proiect pentru ea.

 19. admin spune:

  In programarea care tocmai s-a incheiat va incadrati in Masura 121 si in masura 112 doar daca aveti pana in 40 ani. In programarea 2014-2020 asteptam aparitia noului PNDR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>